måndag 30 april 2012

Ledig...

Efter att ha varit ledig en skön helg känns det nästan overkligt att få vara ledig tre dagar till (klämdag idag + ledig onsdag:).
Vad härligt det är att bara kunna gå ut och förse sig av dessa godingar!



Trevlig valborg till dig som kikar in!
Kram
Ellinor

onsdag 25 april 2012

Lite nytt...

Just nu finns inte mycket tid för pyssel och knåp men snart kommer ju några lediga dagar!! Idag blir det en kudde jag sydde för ett tag sen. Den får hänga med till Uranäs Blomsterverkstad i maj!




Jag gillar verkligen både tyget och servetten!
Idag är stora dagen D och liten kille ska blir klippt (skulle hänt förra onsdagen men frisören fick förhinder). Han är laddad och ser fram emot att få sitta i racerbilen (som mamma gjort sitt bästa för att sälja in) och jag ser fram emot att få gå i finaste inredningsbutiken (som ligger precis bredvid) när vi är färdiga! 
Ha en fin onsdag!
Kram
Ellinor

måndag 23 april 2012

Måndagstipset

Vilken härlig helg vi fick! Mycket finare än utlovat. Söndagseftermiddagen bjöd dock på både åska och hagel men det gjorde inget för då myste vi inne med mamma/mormor som var på besök!
I flera år har jag köpt engelsk pelargon så fort de kommit ut till butikerna. Och i flera år har de gett upp blomningen fort och aldrig kommit igen. Men i år:


Och vad är då skillnaden? Jo, Ellinor har kommit ihåg att vattna och hon har även plockat bort blommor så fort de har vissnat! Även döende blad har rensats bort så fort de börjat ge upp. Så det är ett tips så här på måndagsmorgonen; rensa i den engelska pelargonen så håller den lääääänge! 
Ha en härlig början på veckan!
Kram
Ellinor

onsdag 18 april 2012

Vitsippor

Så fina och alldeles gratis!



Senaste numret av Jeanne d'Arc Living. Inte gratis men fint :)
Kram
Ellinor

måndag 16 april 2012

Minne

Vid den här tiden för ca 40 år sen, ja, då såg det ut så här på mina fötter!




Jag gillar fortfarande färgerna! Nu pryder de skåpet i sovrummet. Ett skåp som för övrigt ska piffas till med en hylla tänkte jag. När det finns lite tid över...
Ha en bra början på veckan!
Kram
Ellinor

lördag 14 april 2012

Välkommen vår!

Björkriset som kom in till påsk är nu helt utslaget och får flytta ut idag. Påsken är över och det känns verkligen som att våren är här nu. Marken börjar bli vit av underbara små vitsippor. Min absoluta favoritblomma eftersom den är lika med vår!!
Tänkte bara visa en liten påskgubbe i tankar som var redo för påskfest för dagis. Jag har aldrig visat min prins på bloggen förut eftersom sambon verkligen inte vill. Men han gick med på ett undantag :)


Inser att jag är lite partisk men jag tyckte nog allt att det var den sötaste påskgubben någonsin!! På onsdag ryker "lockarna" då det är dags för sonens livs första frisörbesök! 
En skön lördag önskar jag dig!
Kram
Ellinor

tisdag 10 april 2012

Redan en favorit

I Malmö är ett besök på Granit en självklarhet. Denna härliga butik! Kan ingen öppna en sån i Växjö? Jag kanske!? Hur som helst, de har en nyproducerad spillkum i sortimentet just nu och den är redan en favorit! Jag köpte den mindre.


Min fina blomma (som just nu tokblommar för andra gången i år!) passade perfekt! Mums!!
Ha det gott!
Kram
Ellinor

måndag 9 april 2012

En tacksam blomma

Sista dagen på lovet och istället för att deppa över det försöker jag vara tacksam för att jag har fått ha ett härligt lov! Det gäller att tänka rätt!
Tacksam är också denna blomma:

I brist på planteringsbord... Men det funkar!
Mårbackan! Efter att ha stått i en garderob i vinter med ett litet fönster och egentligen fått lite för lite vatten, är de nu på gång att explodera av liv. Jag gjorde som jag läst någonstans på nätet. Jag planterade om dem, lät dem stå i ett par veckor och sen klippte jag ner dem. Och nu håller de som sagt på att explodera av liv. Nya blad ploppar ut överallt på de kala stammarna.
De toppar som var fina sparade jag och nu är de planterade!


Nyss inkomna och i väntan på utplacering i soligaste fönstren (måste jag säga att jag drömmer om en glasveranda...)


I går var verkligen en härlig dag i solen. I dag ser det ut som att snö hänger i horisonten...
Ha en fin sista påskdag!
Kram
Ellinor

fredag 6 april 2012

Glad påsk

Oj, inlägg två dagar i rad! Det måste betyda att min inspiration är tillbaka!
Lite påskris hittade in till slut igår.



Nu styr lillkillen och jag hjulen mot Skåne för ett par mysiga dagar i gott sällskap. T jobbar så det passar bra. Och just nu skiner solen så hotet om snö förtränger jag! Och sen blir det påskmiddag hos mor. Härligt sätt att fira påsk tycker jag!
En riktigt skön påsk till dig som kikar in!
Kram
Ellinor

torsdag 5 april 2012

Att drömma lite...

Om jag får drömma lite så här i påsktid så skulle jag vilja få mer tid att ägna mig åt sånt som får mig att må bra och ägna lite mindre tid åt sånt som tar min energi (läs: just nu mitt jobb). Någon gång i framtiden skulle jag vilja gå ner ytterligare i tjänst (är ju redan hemma en dag i veckan med min lille pojk) och få vara hemma en dag i veckan och... pyssla! Japp, det är det jag vill göra! Och allra helst då sy.
Så här såg det ut igår då jag fick nästan en hel dag till att tänka egna tankar och bara sy i tystnad - tack vare min mamma som tog hand om lycklig gosse!


Här, framför hyllan i köket, ställer jag upp min strykbräda och sen frossar jag i tyger, spetsar och annat och skapar.


Här en kudde i beige och vitt under tillverkning. Motivet i mitten är en servett som jag limmat på tyg.


Och så här blev det färdiga resultatet. Älskar den grå/blå färgen mot det beige/vita tyget.
Och det där med att leva sin dröm. Det handlar ju bara om att våga, att rätta munnen efter plånboken och att helt enkelt göra sig själv till chef över sitt eget liv! Eller hur!?
Ha det gott denna skärtorsdag!
Kram
Ellinor

tisdag 3 april 2012

Kuddar i blått och vitt

Ny design på gång av märket Lilla Nor. Om jag vaknar på natten och inte kan sova så brukar jag designa kuddar. Det hjälper mig att somna om! Och med lite mer vaken tanke med dagsljus så skapas det nu lite nya kuddar. Näst sista helgen i maj blir det Kulturrunda i Uranäs (där jag var med på höstmarknad) och det är nu dags att sy lite som kan få följa med dit!



Filten fyndade jag på trevligaste designbutiken i Malmö - Olsson & Gerthel. En Klippanfilt till halva priset i ljuvaste grått med fin kant. Ja, tack!




Blått och vitt i randigt, rutigt och blommigt. 
I morgon ska lillkillen få umgås med favoriten mormor. Och jag hinner sy lite! Alla nöjda och glada!
Ha det gott!
Kram
Ellinor

söndag 1 april 2012

Pyssel och utflykt

Vilken trevlig början på helgen jag fick! Goda vänner tog mig runt på en shoppingrunda i Malmö! Jag gillar verkligen Malmö och i gott sällskap blir inte stan sämre! Tack A och P för omtanke och omhändertagande! Några fynd blev det också men bilder på dessa kommer en annan dag.
Jag pysslade till ett ägg som fylldes med godis. Ett riktigt trevligt pyssel!


Jag tog helt enkelt ett vanligt påskägg med kycklingar och målade det med lite väggfärg i äggskalsnyans. Två lager. Sen limmade jag på en servett. Voila!





Här är ägget fotat hemma hos A. Hon har sen tidigare en kudde med samma servett så jag tyckte det passade!
Ute ligger det just nu snö... Våren kom liksom av sig! Men jag har påsklov så jag är glad ändå!
Kram
Ellinor