torsdag 13 december 2012

Tema: Vardagsrum

Fabrikstemat för dagen är vardagsrum. I verkligheten så hänger det oftast tvätt i vardagsrummet eftersom allt torkar fortast här framför kaminen, kuddarna ligger överallt eftersom någon bygger koja med dem, katthåren flyger omkring i tussar och leksakerna har en otrolig förmåga att hamna överallt. Men sånt kan man ju inte visa upp på sin blogg... Så här kommer lite detaljbilder i vanlig ordning och så kan ju både jag och ni låtsas att allt runt omkring är helt i ordning!


Finaste julpyntet kommer från skogen och jag älskar kombon grönt, korg och gammalt trä. Just den här brädan är flytved som sambon hittade på stranden på Öland i somras. Den borde sitta ovanför pianot på de fina beslagen som inhandlades för månader sedan men se nej, den ligger kvar pianot.


Fönstret på väggen är en favorit. Hjärtat ska få lite lingonris istället om jag kan gräva fram lite under snön...


Skåpet som sambon hittade på återvinningen och som sen gick från brunt till vitt. Me like!


Och just nu är den gamla margarinlådan på skåpet, fylld med lingonris och ljus.


Mellan kök och vardagsrum finns matbordet och vid det denna hylla som jag tycker så mycket om. Vårt kök och vardagsrum är ett stort rum med högt i nock.


Älskar "mina" belgiska trälådor (ok, rent tekniskt tillhör de sambon...) Inser nu när jag ser bilden att jag verkligen måste byta ut min fönsterlampa...


Och ett gammalt kinesiskt rismått rymmer nu alla raggsockar. Har alltid raggisar på här hemma!


Ljusstaken tillverkade sambon av en gammal brädbit som jag räddade undan lågorna.


Och i jul kommer mina gamla handdukar på bordet när det är dags för julmiddag. De har nu varit med mig på marknad som dekoration! Lycka när jag hittade dem på loppis!


Och så den gamla kökssoffan som fick sig lite ny, vit färg i somras. Den är det senaste möbeltillskottet i huset.


Till sist den gamla byrån som stod i min mormors föräldrahem. Fin handskriven skylt med tillverkarens namn på baksidan. Tycker mycket om den gamla möbeln. Hemmets hjärta värmer alldeles bredvid!
Det här vara några glimtar från mitt vardagsrum. Kika in i Fabriken för mer inspiration! Nu ska jag få titta på lucia i kyrkan. Mysigt!
Kram
Ellinor 

7 kommentarer:

Hjärtruds Stuga sa...

Vilket mysigt vardagsrum. Jag tror nog att vi har saker liggandes där de inte ska vara allihop. I ett hus där människor lever är det så .....och så ska det vara. Annars är det ett museum och vem vill bo i ett museum.

Ha en fin dag

Kram Karin

Mormors Fint sa...

Härlig läsning, gillade speciellt det där med katthår som flyger i tussar:) Det är så skönt när man känner igen sig.
Ha det gott.
Kram/
Berit

Hus Inspiration Inredning sa...

Så många vackra bilder av så mycket fint ni har hemma. Älskar de vita skåpet!

Såklart man inte alltid kan ha städat hemma men på bilderna ser det jätte rent ut:)

Kram

Petra / Popetotrora sa...

Ser hur fint ut som helst! Och skönt att höra att jag inte är den enda som ständigt har tvätt i vardagsrummet. Fast min ligger i Ikea-kassar och väntar på att bli vikt. :)

creando sa...

Så fint, personligt och ombonat. Jag tycker om det här! :)

kramar

Anna sa...

Så himlans fint! Det vita skåpet var ju magiskt vackert! Underbara detaljer!

Home Bohemia sa...

Så underbart fint och mysigt du har...jag känner igen mig med tvätten (och just nu lådorna med julsaker...hihi...Kram Maria