tisdag 1 februari 2011

Färger i inredningen

Tisdagstemat i Fabriken är färger i inredningen. Jag älskar färger. En bra kombination av mjuka färger är en sån njutning. Japp, mjuka, milda färger ska det vara. För med färger menar jag grått, vitt, milt ljusgrönt, svagt grålila och ljust gråblått. Och så zink förstås!


En pärlhyacint tycker jag har en perfekt kombination av färger. Och jag har gjort lite som Ernst. Försökt hitta färginspirationen i naturen. Så pärlhyacinten har inspirerat färgerna som ska vara på altanen i år. Och även inne i viss mån. Men det blir lite längre fram.


De enda starka färgerna i mitt hem (förutom lillkillens leksaker...) är en och annan blomma.


Älskar den här blå emaljgrytan till altanen. Och på loppisen i söndags hittade jag en gryta till i exakt samma blå. Det blir vita blommor i dessa till sommaren!


Jag har ju förstått att mycket färg är trenden för inredning nu. Jag blev lite bekymrad när jag letade tyger häromdagen för det var inte många som gick hem hos mig... För jag tänker nog fortsätta göra mitt hem vitare med inslag av milda färger. Trots trenden!
Ha en fin tisdag!
Kram
Ellinor

5 kommentarer:

Maria - Villa Krutbruket sa...

Härliga bilder och ett ännu härligare hem! Kram Maria

Mia sa...

Din sovrumsbild smälter så fint in i hela bloggen. Jag är nog en av dem som fallit för färg i inredningen kanske är det behovet att sol och vår som gjort det. Det som är bra är att kuddar och filtar lätt går att byta ut om man tröttnar. När vintern kommer nästa år kommer nog det gråa få flytta tillbaka igen.

Önskar dig en trevlig dag
kram Mia

Cathrin sa...

Äsch, strunt i trenden! Jag försökte mig på färg i inredningen och har en aquafärgad vägg i mitt annars vit/grå vardagsrum och det var ett stort steg att ta, kan jag säga. Och med barn i huset får mang ju ändå färger på "köpet". ;)

Ha en fin tisdag!
Kram
Cathrin

Himmelriket sa...

Vi har väldigt lika stil du och jag.
Jag har haft såhär i över tjugo år och har aldrig följt några trender.
Att leva lantligt är underbart och naturen har såååå många färger att plocka av.
Kram ullamaria

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vackert är det verkligen men jag är nog inne på lite mer färg. Kanske beror på att jag råkade titta in på Designers Guild´s hemsida här om dagen... ;0) Åh, dessa ljuvliga pasteller! Man ska inte följa trender utan ha det som man själv tycker är fint. Det är ju du som ska bo i ditt hus!

Kram/ Anna