måndag 6 juni 2011

Beskrivning på doftpåse

Så här skulle jag kunna ha det alltid. Så där varmt att det känns som att man flyter i luften och bara är så där .... varm. LJUVLIGT!!
Projektet för tillfället är egentligen att tvätta det vita på huset för att sen måla, men eftersom jag började få ont i handleden insåg jag att vila kanske vore lämpligt. Så nu har två dagars Lillkille-sovning ägnats åt bok och symaskin. Ute givetvis. Och idag blev det bl a en doftpåse i rosa där jag fotade hela processen för att kunna dela med mig av hur den blir till.
Så nu Nettan, och andra ev intresserade, blir det ganska många bilder...


Jag börjar med att klippa ut en bit linne. Jag använder alltid linne eftersom det är lätt att virka i. Men det fungerar säkert med andra tyger också. Jag brukar klippa 14 x 21 cm. Jag sicksackar sen runt tre sidor men en långsida hoppar jag över och viker istället ner en liten kant och syr en raksöm. Det är här jag ska virka min spets.


Jag syr sen ihop påsen med endast en liten sömsmån. Jag börjar alltid i överkanten för att det ska stämma där.


Nu är påsen klar. Vänder den "rättvänd" och börjar sen virka.

                                    

Jag använder en smal (1,25) virknål till första varvet. Första varvet består av löst virkade fasta maskor runt hela kanten. 

                                      
                                      
                                      
I de öglor som nu blivit runt kanten virkar man *en fast maska, tre luftmaskor, en fast maska* i varje ögla hela varvet runt. Jag brukar byta till en lite grövre virknål för att att det är lättare att virka med.
                                      
Här ser ni hur insidan ska se ut.
                                      
Jag syr sen en liten påse av ett tunt tyg (mitt har varit en gammal spetsgardin) och fyller denna med lavendel. Detta för att göra doftpåsen lite mer barnsäker och för att lavendeln inte ska bli så smulig. Jag använder lavendel jag köpt via en firma på internet. Hade planer på att torka egen men insåg att det krävs måååånga blommor för lite lavendel.
Sen brukar jag lägga lite vadd i botten på påsen och sen lite vadd runt lavendeln för att göra påsen lite fylligare. Ett satinband runt och sen är det klart!


Hoppas det gick att hänga med i beskrivningen. Annars är det bara att maila mig! Skulle man ändå känna att man hellre vill köpa en påse finns den i min lilla butik *blink* som just nu är vilande men där finns ändå lite bilder på lavendelpåsar och de går att köpa. Påsarna alltså.
I morgon är det jobb igen efter en härlig ledighet. Ha det gott alla bloggare och bloggläsare!
Kram
Ellinor

2 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Så gulligt att du delar med dig av din beskrivning! Jag har nu sparat den för regniga och "höstiga" dagar.
Kram Eva

Min Svägerska och Jag sa...

Vad roligt att få se, jag fick precis posten där påsen låg. Jag blev så glad. Den står nu i köket och luktar fantastiskt.

Trevlig måndag.
Kram Linda (en glad vinnare)