onsdag 24 augusti 2011

En regnig promenad

Det finns för- och nackdelar med att ha sin lille telning på ett föräldracooperativsdagis. Fördelarna är att när man som vi bor i en by utan jämnåriga barn, lär man känna barn som bor i byar runt omkring. Man lär också känna deras föräldrar på ett annat sätt. Dessutom när ens barn är lite större får man en chans att umgås med sitt barn även på dagis. Så länge de är små håller man sig på en annan avdelning. Nackdelarna är... att man måste jobba där ibland. Idag är min lediga dag och just nu har jag lite ångest över att om 13 min måste jag väcka min lille son som inte kunde hålla ögonen öppna mer, och släpa med honom till dagis för att jag ska laga mat/städa etc hela eftermiddagen... Känns inte så bra just nu. Men det är ett underbart dagis så fördelarna får uppväga!
Tog en promenad i duggregn i trädgården.Denna skönhet har nu blommat i flera veckor. Måste erkänna att jag inte vet vad den heter. Någon som kan upplysa mig? Jag klippte ner den hårt i våras och det gav resultat. Helt underbar!
Och rosenskäran har riktigt kommit igång nu. Väldigt glad över att den blev så kraftig med tanke på att jag planterade den på ett ställe som har "trädskugga" större delen av dagen.Och så zucchinin som aldrig slutar. Nya blommor på gång och många zucchini att skörda!! Mycket soppa i frysen!


Till sist luktärterna som efter en paus kommit in i en andra blomning. Sommar är verkligen det bästa som finns! Och ännu vägrar jag ens tänka tanken att den är över. Det är ganska varmt ute!
Kram
Ellinor

1 kommentar:

Himmelriket sa...

Härliga blommor och underbar grönsaksskörd.
Här i Småland har hösten kommit , spöregn och bara några grader varmt.
Fy tusan.
Kram ullamaria