söndag 10 juli 2011

En annan värld

Så här i loppistider tänkte jag visa den vackraste gamla toalett jag någonsin sett. Men för att ta bilden var jag tvungen att bli en "stalker". Vi bodde nämligen i en mycket trevlig nyrenoverad lägenhet i Gent i Belgien i några nätter. När jag kom ut på balkongen på baksidan och fick se grannhuset trodde jag inte mina ögon. Fönstren avslöjade ett hus där tiden stått stilla i väldigt många år. Så fruktansvärt smutsigt och med trasiga gardiner. På balkongen såg det ut så här:


Och spana in toaletten med matchande handfat...Det är bara så sorgligt att de befinner sig i detta skick... Jag fick sen höra att i lägenheten bor det två gamla bröder. På kvällen kunde man se lampor från vägen och järnpersiennerna rullades ner utanpå fönstren varje kväll. Kunde inte låta bli att fota även framsidan.Kolla in fönstren! Den dag denna lägenhet görs i ordning kommer den bli magnifik tror jag. Jag inser att jag har gjort intrång i brödernas privatliv men risken att de någonsin får veta det... Ja, den bedömer jag som rätt obefintlig. En sista bild från balkongen på baksidan...


Kan tänka mig den i min trädgård... Fantasin gick i alla fall igång. Visst är det häftigt när man får en skymt av en annan värld från en annan tid!
Kram
Ellinor

1 kommentar:

Hannis sa...

Oooo!
Undrar varför dom bara låter det vara?
Min fantasi gick också igång kan jag säga.
Finns så mycket fina platser som bara förfaller.
För oss är det skatter medans andra mest tycker att det ska rivas.
Lustigt egentligen hur man lockas av så olika saker=))

Kram Hannis