torsdag 28 juli 2011

Praktisk förvaring

För 20 år sen fick jag min första egna lägenhet. Och bland det första jag köpte var en Ivar-bokhylla från IKEA. Under åren har antalet gavlar och hyllor växt och skillnaden nu är att den inte längre står i vardagsrummet utan fungerar som förvaring. Denna helt otroligt praktiska möbel.
I mitt nya "rum" (gamla klädkammaren) har Ivar fått lite vit färg och ett draperi. Och vips, så tycker jag att han blev rätt snygg!


Draperiet har jag fäst direkt i översta hyllplanet. 


Eftersom rummet är så litet känns det viktigt att hålla allt ljust för då känns det större. Och minimera antalet grejer och färger. Då är det otroligt praktiskt med lite tyg. På tal om tyg...


En annan IKEA-vän, Billy, har fått flytta in här också. Nu rymmer han alla tyger som bara ligger och ropar efter att bli använda. Men även Billy kommer få någonting innanför glasrutorna som döljer tygerna. Lite av samma anledning som ovan men också att ljuset från det lilla fönstret (som tack och lov finns i mitt lilla krypin) kommer bleka de tyger som ev blir liggande ett tag.


Eftersom rummet som sagt är litet målades även taket vitt. Och oj, vilken skillnad det gjorde för ljuset. Nu kliar det i målarhanden som vill måla taket i sovrummet också. Men först lite annan målning... I den här gamla underbara drickabacken från min sambos födelseort kommer vackert papper för korttillverkning och annat att samlas. Här två favorittapeter.
Kram
Ellinor

2 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Du har gjort så fint och så skönt med ett litet pysselrum! Tygdraperier är så bra för de håller borta dammet lite och det ser så hemtrevligt ut.
Ha det fint!
Kram Eva

Hannis sa...

Ser ut som en plats att trivas på!
Ljust och ordning och reda=))
Snygg back!!

Själv sitter jag på jobbet ooch vill hem.
För att pyssla förstås eller bara lata mig.

Kram Hannis