torsdag 21 juli 2011

Skördetid

Vaknar upp till en ganska grå dag och prognosen säger regn, regn och åter regn :( Me not like!! Men man får väl se det som ett bra tillfälle att städa och dona inne. Och det behövs kan jag säga. Mitt garderobsprojekt är snart i hamn i alla fall och snart kan det riktiga piffet komma igång = bilder.
Sambon har börjat skörda i det väldigt lyckade zucchinilandet. Och vilken fantastisk grönsak det är!Här poserar de på köksbänken i kvällsskymningen. Jag köpte stor korg på det stora varuhuset men den räcker inte långt... Det framgår inte riktigt av bilderna men de största är 40 cm långa och typ 10 cm i diameter!Även gullöken har fått komma upp och hänger nu på tork mot husväggen. Och som pricken över i har vi ätit egenodlade potatisar i ett par kvällar nu. Såååå gott! Ett tips är att först koka dem och sen steka i några i minuter i ganska mycket smör och salta och peppra. Mums!!
Kram
Ellinor

1 kommentar:

Zink & vita ting sa...

Härligt att kunna skörda eget!
Blev ju tokig på alla rådjur förra sommaren som smaskade friskt och i ren tjurighet inte odlat ngt ätbart iår.... Ångrar detta djupt nu!

Lite små kul att du också hade Lupiner som fortfarande blommar =)
Kram Mimmi♥