onsdag 1 december 2010

Madrasstyg i fönstret

Det finns väldigt lite rött i mitt hem även på julen. Rött och jag är inte riktigt kompisar. Men mina advents/julgardiner tillhör undantaget. Jag sydde dem förra året av madrasstyg från Åhléns.
Matchande kudde blev det också. Tog helt enkelt den lilla tygbiten som var kvar (20 cm), klippte i tre delar och la dem på höjden och sydde i hop med spets. Ett tips om man bara har en kort bit kvar.


Och så här fridfullt såg det ut på köksbordet i förgår. Nu är det inte så längre eftersom projekt köksö har dragit igång så här mitt i adventstid och jag använder köksbordet som målarbord. Jag vill verkligen ha ett eget pysselrum...
Ännu en otroligt vacker dag med tokmycket snö, sol och blå himmel. Och lillkillen och jag ska till mormor och fika. Mysigt!
Kram
Ellinor


6 kommentarer:

popetotrora sa...

Tjusigt! Ser lite juligt och fint ut! Gillar kudden med spetsen!

Ewa`s Galleri sa...

Vilka fina gardiner, jag gillar ju rött alltid tillsammns med det vita o gråa,har en röd soffa i tvrummet som en färgklick
hoppas vi får se resultatet av köks ön
Ha en bra dag

Himmelriket sa...

Underbart tyg till köket...
Visst är det roligt med något julerött ändå ;)
Å tipset på kudden var ju fiffigt...
kram ullamaria

Zink & vita ting sa...

Tusen tack underbara du!!!
Blev så glad och samtidigt väldigt rörd!
Är säker på att jag nu har världens finaste kudde i mitt hem!

Kraaaam!

Handgjorda drömmar sa...

Hej!
Visst är det där tyget underbart!?! Har gått å sneglat på det hur länge som helst - fast i beige. Vet bara inte vad jag ska sy, eller... en kudde *ler* kanske. Den var jättefin och jag gillade detaljen med spetsen!
Kram

Sjabbig men chic sa...

Men hur fint som helst!

Lisa