söndag 2 januari 2011

Ett år av pyssel - del 1 av 2

Det är ju ganska populärt att skriva årskrönikor just nu och jag njuter så av att titta igenom olika bloggares bloggår. Jag började egentligen inte blogga "på allvar" förrän i mars 2010 så det blir lite fattigt i början.
Min fritid har under året ägnats ganska mycket åt att måla och sy. Jag har ett hem som egentligen inte är lantligt till sin utformning, men eftersom jag älskar både mitt hem och den lantliga stilen försöker jag få ihop det på nåt vis. Detta mycket med hjälp av vit färg. 
Så här kommer del 1 i mitt pysselår.

Januari


Det var lite med detta skåp allt började. Jag hamnade på en loppis och hittade detta skåp för 40 kr. Det var i furu och den förvandling den vita färgen åstadkom, gav mersmak.

Mars


Hade lite blått garn liggande som blev en pläd av mormorsrutor. Den blev sen ett  kuddfodral. Virkningen gav också mersmak.


Sydde ett skydd till gossens lilla säng. Denna säng som fortfarande står kvar i vårt sovrum fast nu oanvänd eftersom han sover i vår säng... Hmmm... Blir väl ett äventyr att ta tag i det en dag...

April


Ett gammalt sybord jag loppat för länge sedan blev vitt och tapetserat. 


Sex matstolar som jag planerat att måla i flera år fick äntligen nya kläder och ny färg. Tidigare var de i bok och tyget fullständigt söndertrasat av husets kattmadam. 

Maj


I maj pysslade jag mest med blommor och njöt av vårsolen. Började också testa att virka spets på doftpåsar. Detta skulle leda till idén om marknad i augusti.

Juni


En gammal lutad furubyrå som varit nära att lämna huset flera gånger blev helfin med lite vit färg. Nu är den så fin i sovrummet!Sydde min första kudde i lapptäcksteknik. Tog helt enkelt ett par gamla favoritjeans i ljusblå manchester som jag ville ha kvar i någon form och så blev det en kudde. 
Del 2 av min lilla årssammanfattning följer senare i veckan!
Nu måste jag börja elda lite. Huset är kallt men jag har inte velat väcka dem som ligger och sover. Nu är det dock dags att vakna tycker jag. Badtunna är hyrd för dagen och det ska bli så trevligt att träffa vänner och familj!
Ha en fin söndag!
Kram
Ellinor

1 kommentar:

Hannis sa...

Badtunna!!Hur härligt är inte det???

Kul med årskrönika tycker jag.
Se på lite av allt man gjort och du har ju verkligen skapat en del under året!
Tack vare inspiration från dig ska jag nu ge mig på att tapetsera ett skåp tror jag.
Eller kanske snarare köra decoupage på det.

Ha en mysig dag i tunnan/
Kram Hannis