onsdag 21 april 2010

Morfars båt

I morse blev det total kortslutning i hjärnan när det var vitt som på vintern när jag tittade ut genom fönstret. Inte kul. Men tack och lov har det smält igen!
Nu är lillprinsens hylla komplett. Efter lite knåpande med färg, tyg och sidenband har han fått en alldeles egen båt.


När jag var 9 år gjorde min morfar en båt till mig med mitt namn på och allt. Den här båten blev sen, i lite halvtrasigt skick, kvar hos min mamma tills jag för några veckor sen kom på att den skulle få sig en upprustning. Så här såg den ut från början.


Det känns så bra på något sätt att lämna vidare den lilla båten till min lille son. Jag målade den vit och sydde sen ett segel av samma tyg som det jag använde till spjälsängsskyddet (se tidigare inlägg). Tanken är att båten ska få min sons namn även om en båt alltid är en hon.


Runt seglet sydde jag en stickning för att ge det lite extra stadga. Jag sydde också fast två öglor av sidenband för att fästa seglet med. Seglet kan t o m svaja i vinden!!


Så här blev den över sängen. Helt rasfritt tror jag (sambon har någon idé om att katten ska anfalla hyllan och att båten sen i sin tur ska anfalla lillkillen).


I dag har min lille prins och jag varit på loppis. Några broderade örngott fick följa med hem. Det går väl inte att få för många!?!
Ha det bra i veckan (som förhoppningsvis inte bjuder på mer snö!!)
Kram
Ellinor

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så fin den är! Passar perfekt där.

Zink & vita ting sa...

Det blev ju hur bra som helst!
Ja tänk OM, skulle j´man gå runt och tänka på allt tokigt som kan hända missar man mycket av det härliga som faktiskt händer omkring oss!

Kram Mimmi