onsdag 7 april 2010

Ordning och reda

En helt underbar vårdag går mot sitt slut och det är fortfarande lite overkligt att det är så ljust fast klockan är snart 20. Det har blivit flera promenader med lillkillen idag bara för att jag skulle få vara ute så mycket som möjligt. Och så sover ju han så gott ute i vagnen!
Ett av mina små målningsprojekt är ett gammalt syskrin. Jag köpte det på loppis för några år sedan och målade det svart och klädde in det med tyg. Det är snickrat av någon som inte var alltför noggrann eller kunnig så det är lite snett och vint. Men det är praktiskt och jag gillar det. Med vit färg och lite tapet skulle mitt skrin piggas upp.


Och så här blev det. Klart bättre tycker jag.

Locket är, liksom hela skrinet, av spånskiva och det är därför en ojämn yta på kanten av locket som är svår att få fin med färg. Detta har lite spets fått fixa till!

Botten tapetserade jag också. Det ser fint ut och så sparar det lite färg... Det finns två mycket praktiska lådor med fack. Nu ska allt som har med nålar och tråd att göra samlas på ett ställe!

Tapeten kommer från en bit som blev över när min sambo tapetserade ett av rummen i vårt sommarhus. Jag älskar färgen på tapeten!


Och sist vi var i huset fick jag se dessa gamla saxar som jag inte visste fanns. Fina tycker jag och passar fint till syskrinet, eller hur!?


Nu hoppas jag på ännu en solig dag i morgon!
Ha det gott!
Kram
Ellinor

6 kommentarer:

Hannis sa...

Men fasiken!
Vad du är duktig!!!
Det blev så bra.

Tom jag som är så rädd för färg tyckte om tapeten*fnissar*
Den var så mild.

Jahaja, då var det snart helg igen.
Hoppas att du får mycket sol och mys/
Kram Hannis

Emelie sa...

Himmel vilken fin tapet! Och så gulligt det lilla syskrinet blev - perfekt! OCh ja alla de där små facken går sannerligen åt till allt pyttigt...

Ha det gott!
Emelie

Huset vid ån sa...

Jag förstår att du är nöjd, det blev jättefint! Och tapeten är ljuvlig från ert sommarhus! Önskar dig en skön helg med solsken! Vårkram till dig! Therese

Handgjorda drömmar sa...

Jättefint!! Otroligt kreativt o påhittigt att använda tapet o spets. Tapeten var ljuvlig. Vilken underbart golv ni verkar ha i ert sommarhus. Älskar när det är gamla och slitna golvplank. Så härligt.
Ha en riktigt fin helg!
Kramar Marie

Anonym sa...

Vill också ha! Väldigt fint och bra tänkt med tapet och spets. Nu har jag blivit publik också. ;-) Kram

Vita drömmar och choklad sa...

Jättefint!
Bra förvaring får man aldrig för mycket av.
Hoppas helgen varit skön.
Kram Milla