torsdag 15 april 2010

Vårpoesi

Det skulle nog gå att ge ut en diktsamling med alla lyriska utrop från lyckliga bloggare som beskriver soliga dagar med spirande vår. Och visst sprider sig en sällsam känsla i kroppen när man tittar ut på morgonen och det är klarblå himmel!
Runt vårt hus finns det massor av skog. Granskog men också en ganska stor bokskog. Och där blir det promenader varje dag nu. Igår hittade jag och lillkillen dessa blommor i små klungor på flera ställen. Helt oansenliga små grenar täckta av de finaste små ljuslila blommor. Är det någon som känner igen och vet vad detta är?Och stor lycka spred sig sen i kroppen när jag hittade de första blommande vitsipporna. Det fanns 7 vi plockade 5 förlorade 1 men fina 4 fick pryda bordet. Men jag såg massor av blad. Snart kommer det fleeeer!
Ha ännu en fin dag i solen!
Kram
Ellinor

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vitsippor och ljusgröna blad i bokskog är nog det vackraste som finns. Och det är snart dags! Härliga bilder.

Huset vid ån sa...

Tusen Tack för dina omtänksamma o kloka ord inne hos mig. Jättebra o fint skrivet, som också berörde mig väldigt mycket. Jag är såå glad att ha dig som bloggvän! Hoppas att du haft fina dagar nu när solen lyst. Många Kramar till dig från mig. Therese

Hannis sa...

Jag är så urusel på blommor att jag ska inte ens försöka mig på att gissa=))

Ville bara kika in och önska dig en fin helg/
Kram Hannis

Vita drömmar och choklad sa...

Hej!
Längtar tills dessa små skönheter dyker upp i vår skogsdunge här hemma.
Trevlig helg!
Kramis