måndag 8 mars 2010

Mormorsfilt

Dagen har börjat lite i gråskala men nu kan jag skönja solen genom molnen. Det blir nog en fin dag i dag också!
Eftersom jag inte virkat på typ 20 år tänkte jag börja lite lugnt med att virka mormorsrutor i endast en färg. Jag hade inte så mycket garn så den blev bara ca 50 x 100 cm. Och himmel så kul det var att virka. Jag är helt fast och nu vill jag bara hoppa på nya projekt.


Tanken med filten var att den skulle pryda gungstolen och finnas där för att värma axlarna. Men nu tvekar jag. Hänga lite nonchalant?


Hänga över ryggen som man ofta kunde se förr i tiden på gungstolar?


Eller ska den helt enkelt bli en kudde eftersom den av slumpen blev exakt i kuddfodralstorlek?


Synpunkter tages tacksamt emot! Jag behöver ju inte bestämma mig ännu. Hellre fundera ut ett nytt litet virkpyssel! Kanske ska jag vara lite vild och testa mormorsrutor i olika färger!?
Ha en härlig dag!
Ellinor

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jättefina rutor! Jag lägger min röst på kuddfodral. Är själv sugen på att göra en enda gigantisk mormorsruta som filt. Men väntar lite med det projektet tills jag har hittat de bästa färgkombinationerna.

Vita drömmar och choklad sa...

Hej!
Jag tycker nog att du ska göra en kudde.
Vad fint det är med virkat. Själv kan jag inte alls. Kanske tar upp det nån dag.. ;)

Ha en fin fortsatt vecka.
Kram Milla

Huset vid ån sa...

Så fint du har gjort, och vad bra den passade över gungstolen, ser så fint o mysigt ut vid kaminen! Ha en förtsatt bra vecka! Kram Therese

Mia sa...

Tack för titten och kommentaren. Eftersom den hade måtten som ett kuddfodral är det nog meningen att det skall bli det även om den är fin på de andra ställena också.

Du får ha en trevlig vecka.
Kram Mia