tisdag 19 oktober 2010

Kuddfabrik i syrummet


Temat i Inspirationsfabriken idag är kuddar. Och det passar mig perfekt eftersom jag sitter och syr kuddar som en tok just nu.
I somras hittade jag en underbar servett från Sagen med änglar på. Genast spann fantasin igång och med hjälp av decoupagelim för textil så föddes en änglakudde. Med lite spets på linnetyg blev det hur romantiskt som helst. Lite för romantiskt för mitt eget hem, men jag älskar kudden.


Ljuset ute idag lämpar sig inte för fotografering så därför är bilderna lite mörka... Här en kudde i vitt linne med lite mer cremefärgad spets.När man limmar direkt på tyget antar änglarna samma nyans. Syns inte så väl här men änglarna skiftar i lila.


Och här i rosa.


Även en hortensiakudde har sett dagens ljus. Samma teknik.Och fast jag verkligen inte gillar att butikerna redan börjar duka upp julsaker så är min egen julkuddeproduktion igång. Jag har anmält mig till en julmarknad i Johansfors i det småländska glasriket den 27 november, så det är bara att sy! Här har jag klistrat servetten på ett vitt tyg som jag sen syr på kudden. Kändes märkligt med röda änglar...


Tanken är att jag ska komma igång med min lilla bloggbutik under veckan och om du kikar in på torsdag så kommer det att vara en utlottning av bl a en valfri kudde. Med över 5 000 besökare sen i april känns det som att jag har massor att fira!

Ha en riktigt bra tisdag trots regnet som öser ner!

Kram
Ellinor6 kommentarer:

Lilith sa...

Wow vilka fina kuddar! Visste inte ens att det fanns decoupagelim för textil, det borde jag ta och prova på! Det finns ju så fina servetter, har en med julmotiv som skulle bli perfekt på en julkudde!
Kul med julmarkand! Vi ska ha en liten julmarkand här i vår by nästa månad som jag tänkte anmäla mig till, ska bli jättekul. Grattis till alla besökarna! :) Måste titta in till din bloggbutik sen, får önska dig lycka till!
Ha en fin fortsättning på veckan!

Huset vid ån sa...

Grattis till alla dina besök vännen!
och Tack för dina alltid så vänliga ord inne hos mig.....

Vilka fina o mysiga kuddar du syr, du är ju superduktig!

Här regnar det också mycket denna tisdag, jag håller tummarna för bättre väder imorgon får då åker jag till Stockholm på shopping!

Må så gott!
Kram Therese

Handgjorda drömmar sa...

Hej!
De är bara såå fina dina kuddar!
Hur fungerar det med tvätt när du använt den tekniken??
Ser fram emot torsdag...
Grattis till alla dina besökare!!
Många kramar Marie

Himmelriket sa...

Ja, så underbara kuddar.
Jag har alla Sagens servetter och fixade ett av motiven på en låda idag.
Visst är det roligt.
Jag har varit på min tygbutik å köpt upp linne idag, det brukar snabbt ta slut. så nu ska jag åxå börja. Mycket fint med röd botten åxå...
Kram

Cathrin sa...

Underbara kuddar!!! Och kul verkar det vara att använda servett-tekniken. Hmmm insirationen flödar ;). Har ju mer tyg än sykunskap.

Väntar med spänning på att få kika in i din bloggbutik!

Ha en fin onsdag!
Kram
Cathrin

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vad duktig du är! Underbara kuddar som inte liknar något annat... Är ju själv inne i kuddsvängen just nu och det är huuur kul som helst. Lapptäcken i all ära men kuddar går ju att variera i det oändliga. Lycka till med din bloggbutik!

Kram/ Anna